Jussi Fredriksson Trio: Archipelago Sea Tales

21.07.2023

klo 19:00

Korpo Gård

25€

Kansainvälisesti kiitetyn Jussi Fredriksson Trion projekti Archipelago Sea Tales kertoo karun kauniita tarinoita maailman upeimmasta saaristosta. Pianisti Jussi Fredriksson sävelsi koronapandemian aikana triolle uuden ohjelmiston, johon säveltäjä kaivoi inspiraatiota koskettavista teemoista, aina saariston romantiikasta Saaristomeren luonnonkatastrofiin.

Kantaaottavan Archipelago Sea Tales -albumin kappaleet saivat alkunsa Aspössa, Nauvossa, Brännskärissä, Gullkronassa ja muissa ulkosaariston upeissa saarissa. Fredriksson sävelsi levylle myös valssin, joka on omistettu pianistin toiselle kodille, kesämökille Korppoossa. Korpo Waltz on myös Archipelago Sea Jazz -festivaalisarjan tunnussävelmä. Tunnelmallisten balladien lisäksi ohjelmistossa on myös räiskyvää menoa. 

Basisti Jori Huhtalan ja rumpali Mika Kallion täydentämä Jussi Fredriksson Trio on ollut koossa jo 10 vuotta. Kansainvälisiä estradeja kiertänyt kokoonpano on hioutunut vuosien varrella huippuunsa. Trio on muodostunut Fredrikssonille tärkeäksi ilmaisukanavaksi, jonka kautta hän ilmaisee musiikillisen sanomansa. Saaristomusiikkia uudessa asussa.

Jussi Fredriksson – piano
Jori Huhtala – basso
Mika Kallio – rummut