Varre Vartiainen Almost Standards Acoustic Live

22.07.2023

klo 19:00

Saaristokeskus Korpoström

29€

”Jazz Guitar – Rock Attitude” -slogan kuvaa Varre Vartiaisen räiskyvää persoonaa ja kitaran käsittelyä. Monipuolisuus soittajana ja rokkaava asenne ovat luoneet pohjan uralle, jossa yhdistyvät harvinaisella tavalla työskentely sekä rock- että jazzmusiikin kentällä.

Varre on tehnyt yhteistyötä usean kansanvälisen artistin kanssa Tomas Ledinistä Ed Mottaan, mutta sen lisäksi hänellä on monipuolinen työhistoria täällä kotona. Mainita voi: UMO Helsinki Jazz Orchestra, Espoo Big Band, Nylon Beat, Dallape ja Leningrad Cowboys. Muusikkotasolla yhteistyökumppaneita ovat olleet mm Iiro Rantala, Severi Pyysalo, Jukkis Uotila sekä Marzi Nyman. Mainitsemisen arvoista on myös ajankohtainen yhteistyö yhdysvaltalaisen jazzkitaralegendan Mike Sternin kanssa.

Korppoo Sea Jazz festivaaleilla Vartiainen esiintyy Almost Standards Acoustic kokoonpanon kanssa. Korppoota varten on koottu akustinen yhtye, jossa komppiparina ovat Yrjö-palkittu mestarirumpali Jussi Lehtonen sekä nuori kontrabassokomeetta Filemon von Numers. Yhtyeen neljäs jäsen on saksofonivirtuoosi Joonatan Rautio, joka soittaa myös Almost Standards-levyllä.

Varre Vartiainen – kitara
Joonatan Rautio – saksofoni
Filemon von Numers – basso
Jussi Lehtonen – rummut

Korpoströmissä järjestettävässä konsertissa esiintyy kaksi yhtyettä; samalla lipulla myös Nina Mya: ”Just Another Lonely Soul” alkaen klo 20.15. Konserttien jälkeen on tarjolla buffet-illallinen ennakkoon varanneille hintaan 23 €. Tee tilaus tästä.