Filemon & Kalevi

22.07.2023

klo 15:00

Aspö Kapell

25€/65€

12.30 Båttransport Korpoström – Aspö
16.30 Båttransport Aspö – Korpoström
Concert 25 € / Boattour and Concert 65 €

I det lilla kapellet i ön Aspö blir det en konsert med trumpetisten, sångaren Kalevi Louhivuori och basisten Filemon von Numers. Till konserten lördagen 22.7. klockan 15.00 kan man ta sig med charterbåt från Korpoström, tur-retur. Start från Korpoström 12.30, tillbaka är båten 17.30. Man kan naturligtvis ta sig till Aspö med egen båt.

I kapellet på Aspö dyker vi djupt ner i jazzens underbara värld då trumpetisten/vokalisten Kalevi Louhivuori och basisten Filemon von Numers framför sitt enkom för denna konsert gjorda program. Duon uppträder med egna kompositioner, jazzstandards och improvisation. Det utlovas en stämningsfull helhet av känslighet, spontanitet och uttryckningskraft. What a wonderful World!

Trumpetvirtuosen och kompositören Kalevi Louhivuori, som har vunnit ett flertal solisttävlingar, har blivit känd bland annat genom bandet The Northern Governors samt sina kompositioner och arrangemang till Yonas album. För Finland 100 -festen komponerade han verk för en symfoniorkester som delvis framfördes med hjälp av ”KAiKU” musikhandsken, utvecklad av Louhivuori och hans far. 

Filemon von Numers hör till den yngre generationens kontrabasmästare som på kort tid har befäst sin position som en artist som flitigt anlitas av den inhemska jazzeliten. Studieåret 2022-23 har von Numers varit utbytesstuderande från Sibeliusakademin och studerat i Conservatoire National Supérieur de Musique i Paris där storstadens kulturliv har inspirerat honom, något som han nu hämtar med till Finlands jazzscen.

Kalevi Louhivuori – voc, trp
Filemon von Numers – bas