Pääkonsertti: Joonas Tuuri Quartet + Olli Soikkeli Quartet

27.07.2024

klo 19:00

Saaristokeskus Korpoström

32€

Korpo Sea Jazz 2024 huipentuu kahden hienon kvartetin päätöskonserttiin, jossa on luvassa sekä modernimpaa että perinteisempää jazzia. Tämä tulee olemaan ilta täynnä jazzmusiikin juhlaa, jossa ei sooloja ja heittäytymistä säästellä!

.

Joonas Tuuri Quartet

Pääkonsertin avaa Korppoo Sea Jazzin tämän vuoden taiteellisen johtajan yhtye Joonas Tuuri Quartet. Vuonna 2017 perustettu yhtye soittaa modernia jazzia, josta voi kuulla vaikutteita brasilialaisista musiikkityyleistä. Kappaleet ovat yhtyeenjohtaja-basistin käsialaa, joiden keskiössä ovat kauniit ja tarttuvat melodiat, vahvat erilaiset tunnelmat sekä pitkälle hioutunut yhteissoitto ja improvisointi. Herkkä kommunikointi muusikoiden välillä saa aina musiikin polveilemaan ainutkertaisella ja arvaamattomalla tavalla. Yhtyeen esikoislevy Dimensions julkaistiin vuonna 2022 Eclipse Musicin kautta, ja se on saanut paljon huomiota ja valtavan määrän kuunteluita kansainvälisillä soittolistoilla Spotifyssä ja YouTubessa. Muun muassa kappale November pääsi heti levyn julkaisun jälkeen Spotifyn Coffee Table Jazz -listalle ja on kerännyt jo lähes kolme miljoonaa kuuntelua. Vielä tänä vuonna yhtye suuntaa studioon tekemään uutta levyä.

Joonas Tuuri – bs
Ilmari Rönkä – sax, fl
Toomas Keski-Säntti – pno
Anssi Tirkkonen – drs

Olli Soikkeli Quartet

Maailmanluokan kitaristi Olli Soikkeli esiintyy Korppoo Sea Jazzin huikeassa päätöskonsertissa yhdessä Grammy-palkitun pianisti Marian Petrescun, basisti Joonas Tuurin ja rumpali Aleksi Heinolan kanssa. New Yorkissa asuva Soikkeli on esiintynyt genren maailmantähtien rinnalla jazzklubeilla ja festivaaleilla ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoja. 2016 Huffington Post- ja All About Jazz -lehdet valitsivat Soikkelin Rhythm Future Quartetin Travels-levyn yhdeksi vuoden parhaista jazzalbumeista. Korppoossa saadaan varautua virtuoosiseen menoon sekä vastustamattoman svengaavaan ja tyylikkääseen kokonaisuuteen, joka koostuu huolella valituista jazzklassikoista.

Olli Soikkeli – gtr
Marian Petrescu – pno
Joonas Tuuri – bs
Aleksi Heinola – drs

Olli Soikkeli, is a riveting Finnish guitarist who combines astonishing dexterity and speed with pure soul in a way that places him among the worthiest current day successors to the legacy of the great Django.” –The Wall Street Journal

Konserttien jälkeen on tarjolla buffet-illallinen ennakkoon varanneille hintaan 22€. Osta liput täältä!