Korpo Sea Jazzin taiteellisen johtajan, Kadi Vijan, ajatuksia tulevan kesän ohjelmasta

17.1.2020

Korpo Sea Jazz 2020 -festivaalin taiteelliseksi johtajaksi on kutsuttu improvisaation mestari, jazzlaulaja Kadi Vija.

Ohjelmisto perustuu tänä vuonna enemmänkin individuaalisiin muusikoihin ja persooniin eikä niinkään yhtyeisiin. Kesän ohjelmassa onkin suhteellisen paljon uunituoreita kokoonpanoja. Toki jo olemassa olevia yhtyeitäkin ohjelmasta löytyy, Kadi kertoo.

En ole suunnitellut kesän ohjelmistoa minkäänlaisella harkitulla linjalla tai teemalla, mutta nyt kun katson valmista ohjelmaa, huomaan, että epätavalliset instrumentaatiot ovat ihan selkeästi edustettuina. Se ehkä kuvastaa myös hyvin musiikillista visiotani, jota yritän harjoittaa omissa projekteissani, kuvailee Kadi.

Ohjelma on koottu siten, että olen valinnut muutaman bändin, joiden ympärille olen alkanut koota muuta ohjelmistoa silmällä pitäen sitä, että muusikot soittaisivat useissa eri kokoonpanoissa. Näin täyttyy mielestäni hyvin Bossen visio siitä, että Korppoo Sea Jazz olisi paikka, jossa muusikot voisivat konserttien lisäksi hengailla ja nauttia Korppoon auringosta ja ruoasta sekä vain olla. Näitä samoja hyviä tunnekokemuksia on minulla itsellänikin menneeltä kesältä, muistelee Kadi hymyillen.

Ensi kesän Korpo Sea Jazz -festivaalille toivon paljon aurinkoa ja lämpöä, ihmisten uteliaisuutta ja jonkinlaisen uuden kokemista. Haluaisin, että yleisölle jäisi festivaalin jälkeen sellainen olo, että he ovat todistaneet jotain ainutlaatuista. Ja lupaan, että Korpo Sea Jazz tarjoaa todella korkeatasoista musiikkia, tyytyväisyyttä ja kasvavaa intohimoa jazzia kohtaan!

Korpo Sea Jazzin ohjelmisto julkaistaan kokonaisuudessaan tällä sivustolla huhtikuun aikana, jolloin myös lipunmyynti Tiketti.fi palvelussa alkaa.