Korpo Sea Jazzin taiteellisen johtajan Kadi Vijan ajatuksia tulevan kesän 2020 ohjelmasta

Korpo Sea Jazz ensi kesän ohjelmiston taiteelliseksi johtajaksi on kutsuttu improvisaation mestari, jazzlaulaja Kadi Vija.

Ohjelmisto perustuu tänä vuonna enemmänkin individuaalisiin muusikoihin ja persooniin eikä niinkään yhtyeisiin. Ensi kesän ohjelmassa onkin suhteellisen paljon uunituoreita kokoonpanoja. Toki jo olemassa olevia yhtyeitäkin ohjelmasta löytyy.

En ole suunnitellut kesän ohjelmistoa minkäänlaisella harkitulla linjalla tai teemalla, mutta nyt kun katson valmista ohjelmaa, huomaan, että epätavalliset instrumentaatiot ovat ihan selkeästi edustettu. Se ehkä kuvastaa myös hyvin omaa musiikillista visiotani, jota yritän harjoittaa omissa projekteissani, kuvailee Kadi.

Ohjelma on koottu siten, että olen valinnut muutaman bändin, joiden ympärille olen alkanut kokoamaan muuta ohjelmistoa silmällä pitäen sitä, että muusikot soittaisivat eri kokoonpanoissa. Näin täyttyy mielestäni hyvin Bossen visio siitä, että Korppoo Sea Jazzit olisi paikka, joissa muusikot voisivat konserttien lisäksi hengailla ja nauttia Korppoon auringosta ja ruoasta ja vaan olla. Näitä samoja hyviä tunnekokemuksia on minulla itsellänikin menneeltä kesältä, muistelee Kadi hymillen.

Ensi kesän Korpo Sea Jazz -festivaalille toivon paljon aurinkoa ja lämpöä, ihmisten uteliaisuutta ja jonkinlaisen uuden kokemista. Haluaisin, että yleisölle jäisi festivaalin jälkeen sellainen olo, että he ovat todistaneet jotain ainutlaaduista. Ja lupaan, että ensi kesän KSJ tarjoaa todella korkeatasoista musiikkia, tyytyväisyyttä ja kasvavaa intohimoa jazzia kohtaan.

Korpo Sea Jazzin ohjelmisto julkaistaan kokonaisuudessaan tällä sivustolla helmikuun aikana, jolloin myös lipunmyynti Tiketti.fi palvelussa alkaa.