Korpo Sea Jazz konstnärliga ledare Kadi Vijas tankar om programmet sommaren 2020

17.1.2020

Konstnärlig ledare för Korpo Sea Jazz program i sommar är den lysande improvisatören och jazzsångerskan Kadi Vija

Programmet bygger i år snarare på individuella musiker och personligheter än på grupper. Sommarens program bjuder de facto på rätt många nybildade ensemblen, men naturligtvis finns det också etablerade orkestrar på programmet.

Jag har inte planerat sommarens program enligt någon genomtänkt linje eller ett särskilt tema, men nu när jag ser det färdiga programmet märker jag att ovanliga instrumenteringar alldeles klart är representerade. Det kanske också speglar min musikaliska vision, som jag försöker förverkliga i mina egna projekt, förklarar Kadi.

Programmet har utformats så att jag valt några band och sedan börjat bygga upp det övriga programmet kring dem med den ledande tanken att musikerna spelar i olika sammansättningar. Då uppfylls enligt min uppfattning Bosses vision om att Korpo Sea Jazz ska vara ett evenemang där musikerna utöver konserterna kan chilla och umgås och bara njuta av sol och mat i Korpo. Dessa samma fina känsloupplevelser har jag själv från föregående sommar, berättar Kadi med ett leende.

Inför Korpo Sea Jazz i sommar önskar jag mycket sol och värme, en öppen nyfikenhet hos människorna och en upplevelse av något nytt. Jag hoppas att publiken efter festivalen ska känna att de varit med om något unikt. Och jag lovar att Korpo Sea Jazz kommer att bjuda på verkligen högklassig musik, förnöjelse och en växande passion för jazz. 

Korpo Sea Jazz program publiceras i sin helhet på denna webbplats i februari. Samtidigt börjar också biljettförsäljningen via Tiketti.fi.