We have a lift off!

4.11.2020

Kyllä, alla olevassa tekstissä kirjoitan että vuosi 2019 oli erilainen kuin kaikki aikaisemmat vuoteni Korpo Jazz -yhdistyksen puheenjohtajana. Mitä vielä, nyt kaikki vuodet tuntuvat normaaleilta verrattuna vuoteen 2020. Ainoa positiivinen asia oli, että kesä tuntui pitkältä ilman festivaalia – tosin välillä jopa liian pitkältä!

Tässä on nyt kierretty maapallo ylimääräisiä kertoja ja nyt pyydämme herra Koronalta laskeutumislupaa!

Terkuin, Bosse

*** *** ***

Vuosi 2019 oli erilainen kuin kaikki aikaisemmat vuoteni Korpo Jazz -yhdistyksen puheenjohtajana. Myös vuosi 2020 tuntuu erilaiselta. Voin hyvin kuvitella, miltä Neil Armstrongista tuntui, kun hän otti ensimmäiset askeleensa Apollon 11 alukselta kuun kamaralle. Olemme tehneet ”back stagella” merkittäviä päivityksiä Korpo Sea Jazzin käytäntöihin ja näkyvään profiiliin. Konserttiliput voi nyt ostaa verkossa. Vallankumouksellista! Vaikka jo vuonna 2019 oli mahdollista maksaa liput pankki- tai luottokortilla, 70 % yleisöstämme saapui edelleen konsertteihin käteistä lompakossaan. Yleisömme on vuosien varrella oppinut, että Korpo Sea Jazzeissa käytämme käteistä. Kyllä, käteinen käy edelleen, mutta toivomme, että yleisö astuisi kanssamme kuun kamaralle, ja ostaisi liput etukäteen verkossa, eli tämän kotisivun kautta.

Archipelago Sea Jazz

Erilainen vuosi! Elokuussa 2019 lanseerasimme ryminällä uuden Archipelago Sea Jazz -yhteistyön raamit. Korpo Sea Jazz, Baltic Jazz sekä uudet Turku Sea Jazz ja Åland Sea Jazz ovat saaneet uuden yhteisen profiilin. Olemme vahvasti sitä mieltä, että 1 + 1 + 1 + 1 ei ole neljä, vaan vähintäänkin 19. Nyt meillä on mahdollisuus markkinoida näitä tapahtumia ammattimaisesti ja myös edullisemmin, koska useampi organisaatio on jakamassa kustannuksia yhteisen profiilin alla. Kun kattojärjestömme Archipelago Sea Jazz mainitaan, myös me olemme silloin mukana. Löydät kaikki tapahtumat osoitteesta www.archipelagoseajazz.fi. Ylhäällä oikealla löytyy mahdollisuus siirtyä muiden festivaalien kotisivuille ja vaikka tilata liput myös heidän konsertteihin.

Korpo Sea Jazz on Korpo Sea Jazz

Yhteistyökuviot eivät muuta festivaaliamme. Korpo Sea Jazz on yhtä itsenäinen kuin aikaisemminkin. Oma taiteellinen linja, mutkaton image ja jazz ovat edelleen keskiössä. Uskomme, että yleisömme arvostaa tätä valitsemaamme linjaa. Yhteistyö Archipelago Sea Jazz -yhteisössä muiden tapahtumien kanssa on antanut jo nyt paljon. Täällä Korppoon Jazz -yhdistyksen hallituksessa emme tienneet paljoakaan Baltic Jazz -tapahtumasta, vaikka välimatkaa on vain muutama merimaili. Nyt vaihdamme ajatuksia ja ideoita. Emme kilpaile keskenämme, vaan täydennämme toisiamme. Pian teemme niin myös uusien kumppaneiden, Turku Sea Jazzin ja Åland Sea Jazzin kanssa. Jokaisen jazz-diggarin unelma on toteutumassa – neljä erilaista jazzfestivaalia veden äärellä kuuden kesäviikon aikana. Luksusta!

Festivaalin suunnittelu aloitetaan elokuussa, melkein 12 kuukautta ennen festivaalin alkua. Koska kutsumme joka vuosi erikseen uuden taiteellisen johtajan, myös he ovat olleet vuorollaan täynnä positiivista innostusta. Tämän vuoden taiteellinen johtaja on Kadi Vija. Hänen kanssa suunnittelu lähti käyntiin jo viime festivaalien päätöspäivänä.Vaikka Kadi on ensisijaisesti taiteilija, hän sisäisti heti logistiset haasteemme. Kadin kanssa työskentely on ollut antoisaa, ja hän on lähes hukuttanut minut hyviin ehdotuksiin. Jazzien kokonaisuus on ollut Kadin hallinnassa, kuten myös taloudelliset seikat, joita ei voi sivuuttaa. Kiitos Kadi valtavasta panostuksestasi Korpo Sea Jazzin ja kotimaisen jazzin hyväksi. Sanoit, että Teemu Viinikaisen isoja saappaita on vaikea täyttää. Olet onnistunut siinä komeasti. En epäillyt sitä hetkeäkään!

Kaikki te siellä avaruuskapselissa. Kohta laskeudutte, me olemme jo täällä!

Bosse Mellberg
Korpo Jazz  – Korppoon Jazz
Puheenjohtaja