Kesän 2024 ohjelma julkaistu ja liput myynnissä!

5.4.2024

Jo vuodesta 1989 järjestetty Korpo Sea Jazz koetaan tänä vuonna heinäkuun viimeisenä viikonloppuna 25.-27.7.2024. Intiiminä ja kokeilevana tapahtumana tunnettu festivaali sijoittuu ympäri saaristoa Pohjois-Korppoon taidepolulta Aspön kappeliin. Korppoossa päästään nauttimaan jälleen kauniista saaristomaisemista uuden kotimaisen jazzin säestämänä. 

Vuoden 2024 festivaalin taiteelliseksi johtajaksi kutsuttiin elokuussa 2023 basisti Joonas Tuuri, joka on tunnettu useasta kokoonpanosta ja sitkeänä jammaajana. Tuuria kuullaan ja nähdään festivaalin aikana monessa kokoonpanossa sekä jamien isäntänä. 

“Korpo Sea Jazz on todella onnistunut luomaan sellaisen uniikin taidekokemuksen, että toista vastaavaa on haastava löytää. En ole itse koskaan nähnyt ja kokenut vastaavanlaista tapahtumaa. Juuri tällaisten asioiden takia varmasti jokainen, joka on joskus käynyt festivaalilla, haluaa tulla sinne uudestaan,“ taitellinen johtaja kuvailee.

Festivaali käynnistyy tuttuun tapaan torstaina aamupäivällä Korppoon torilta, jossa saaristolaisista ja osa-aika-asujista koostuva Korpo Sea Jazz Houseband ilahduttaa svengaavilla rytmeillään Joonas Tuurin tähdittämänä. Sama ryhmä kuullaan myös iltapäivällä Nauvon vierasvenesatamassa.

Korpo Gårdin kartanossa esiintyy miksu, mikko & severi trio, joka on tunnettu nuorista lahjakkaista soittajistaan sekä eloisasta ja kokeilevasta improvisoinnista. Soitto jatkuu illalla avajaisjamien merkeissä Hjalmar’sissa. 

Perjantaina Korppoon keskiaikaisessa kirkossa konsertoi Riikka Keränen Group tunnelmallisella ja modernilla otteellaan. Korpo Gårdissa siirrytään groovin ja rytmien syvään päätyyn, kun Maja Mannila trio soittaa yhdessä multi-instrumentalisti Mikko Antilan kanssa. Houtskarin saaristomuseossa Matias Långbacka tutkii improvisoinnin mahdollisuuksia välineinään trumpetti, loopperi ja joukko muita efektejä. 

Illan hämärtyessä Paljasjalkapolun varrella keskellä metsää kuullaan jotain aivan uniikkia. Lintujen laulun lisäksi raikaavat virvelit ja symbaalit, kun rumpuduo Severi Sorjonen ja Anssi Tirkkonen päästetään kapuloihin. 

Portside-jazzit aloittavat festivaalin viimeisen päivän Korpoströmin Saaristokeskuksen terassilla. Lauantai-aamupäivä onkin oiva aika nauttia kylmistä juomista ja kuumasta jazzista auringonsäteiden alla. Iltapäivällä venekuljetuksen saattelemana päästään Aspön pieneen kappeliin, jossa Joonas Tuuri ja kitaristi Olli Soikkeli soittavat brasilialaista kitaramusiikkia. Pääkonsertissa Korpoströmin Saaristokeskuksessa esiintyvät Joonas Tuuri Quartet ja Olli Soikkeli Quartet. Pääkonsertin jälkeen tarjolla on jazzbuffet, josta siirrytään festivaalin viimeisiin jameihin, joita isännöi trumpetisti MikkoGunu’ Karjalainen.

Jazzbus kuljettaa yleisön Turusta Korppooseen ja takaisin festivaaliperjantaina 26.7.2024. Lippuun sisältyvät kuljetukset ja kolme konserttia. Voit ilmoittautua jazzbussiin lähettämälläsähköpostia osoitteeseen mellbergbosse@gmail.com 10.7.2024 mennessä.

Katso koko ohjelma ja varaa paikkasi ostamalla liput Tiketistä!