Programmet för sommaren 2024 publicerat och biljetterna till försäljning!

5.4.2024

Korpo Sea Jazz som har arrangerats sedan 1989 får vi uppleva det sista veckoslutet i juli, 25.-27.7.2024. Festivalen som är känd som intim och experimentell sträcker sig över skärgården från konststigen Barfotastigen i norra Korpo till utskärholmen Aspö. Vi får igen njuta av det vackra skärgårdslandskapet till komp av ny inhemsk jazz. 

Till konstnärlig ledare för festivalen 2024 kallades i augusti 2023 basisten Joonas Tuuri, känd från många bandsammansättningar och som en flitig jambasist.

”Korpo Sea Jazz har verkligen lyckats med att skapa en så unik konstupplevelse, att det är utmanande att finna något motsvarande. Jag har själv aldrig sett och upplevt ett motsvarande evenemang. Just på grund av sådana upplevelser vill säkert var och en, som tidigare besökt festivalen, komma på nytt”, beskriver den konstnärliga ledaren.

Festivalen börjar på torsdag förmiddag i Korpo centrum när Korpo Sea Jazz Houseband, bestående av Skärgårdsbor och deltidboende underhåller med sina sveniga rytmer. Denna gång förstärks bandet av Joonas Tuuri. På eftermiddagen kan man höra bandet i Nagu gästhamn.

På torsdagen får vi i Korpo Gård höra miksu, mikko & severi trio. nga begåvade musiker kända för sin livliga och experimentella improvisation. Senare samma kväll fortsätter musiken med festivalens öppnings-jam i restaurang Hjalmars.

Riikka Keränen Group ger med sitt stämningsfulla moderna grepp, konsert i Korpo medeletida kyrka. I Korpo Gård blir det grove och rytmik med Maja Mannila Trio som den här gången förstärks med multiinstrumentalisten Mikko Antila. I Skärgårdsmuseet i Houtskär undersöker Matias Långbacka improvisationens möjligheter med trumpet och looper samt andra effekter.

När kvällen skymmer får vi höra något unikt mitt i skogen intill ett mobilt konstverk vid Barfotastigen. Förutom fågelsång får vi höra cymbaler och trummor då slagverksduon Severi Sorjonen och Anssi Tirkkonen släpps fria.

Portside-jazzen på terrassen i Skärgårdscentrum Korpoström är starten på festivalens sista dag. En ypperlig stund att avnjuta svala drycker och het jazz till under solskenet. På eftermiddagen kan man ta charterbåten till Aspö och lyssna på Olli Soikkeli och Joonas Tuuri och deras brasilianska gitarrmusik. Vid huvudkonserten får vi höra Joonas Tuuri Quartet och Olli Soikkeli Quartet. Efter Konserten erbjuds en Jazz-buffé varefter Mikko Gunu Karjalainen tar jazzhostens viktiga roll för festivalens avslutande jamsession.

Fredagen 26.7. kan man hoppa på festivalens Jazzbus i Åbo och ta del av tre konserter i Korpo för att igen åka buss tillbaka till Åbo efter konserterna. Man kan anmäla sig per e-post på adressen mellbergbosse@gmail.com senast 10.7.

Kolla hela programmet och boka dina biljetter hos Tiketti!