Vastuuntunnon aika

9.2.2024

Näinä aikoina mietin välillä, onko meillä on oikeus tuottaa jazzfestivaalia ja nauttia konserteissa samalla unohtaen sodat lähialueellamme, että kauempana. Ilmastomuutos ja lajikato etenevät vauhdilla, napajäät sulavat ja pölyttäjät häviävät, mikä aiheuttaa pelkoa ja ahdistusta. Tämän lisäksi meillä valtameret täyttyvät muovijätteistä, ja mikromuovia saamme ruuan kanssa.

On helppoa antaa vain periksi ja todeta, että pidetään hauskaa niin kauan kuin voimme. Näin pohtiessa tulee mieleen lapsenlapset ja se maailma missä he joutuvat elämään. Jokainen voi hoitaa tonttinsa ja globaalit järjestöt sekä valtiot ne suuremmat kokonaisuudet.

Korpo Sea Jazz yrittää vaatimattomalla tavallaan olla mukana näissä talkoissa tekemällä yhteystyötä muutamien järjestöjen kanssa, lähinnä koskien Saaristomeren ja Itämeren suojelua.

Konserttipaikat Korppoossa, Nauvossa, Houtskarissa ja Aspössä ovat myös osa tänä vuonna 30 vuotta täyttävän UNESCOn biosfäärialuetta, josta olemme ylpeitä ja joka velvoittaa meitä toiminnallamme edistämään kestävää kehitystä.

Korpo Sea Jazz tulee esittämään konserttipaikoille ja Korppoon ravintoloille toivomuksen, että vaiheittain siirtyisivät käyttämään vain ekologisia pesuaineita ja tiskiaineita keittiöissä sekä ekologisia saippuoita yleisötiloissa. 

Otetaan yhdessä vastuuta tulevaisuudesta, kuunnellaan jazzia yhdessä!

Bosse Mellberg
Puheenjohtaja
Korpo Jazz rf – Korppoo Jazz ry